Patriarhia Română, ajutor pentru refugiații ucraineni din Republica Moldova

  • 02 Martie 2022 16:36
Patriarhia Română, ajutor pentru refugiații ucraineni din Republica Moldova

La solicitarea Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, Patriarhia Română a trimis marți dimineață spre Chișinău un tir cu alimente și produse de strictă necesitate destinate refugiaților ucraineni aflați în Republica Moldova. Pentru coordonarea inițiativelor de sprijin acordat refugiaților, Patriarhia Română a schimbat destinația platformei „Ajută cu bucurie”, transmite Basilica.ro. 

Este un prim transport umanitar spre Misiunea Socială Diaconia realizat de Patriarhia Română împreună cu Federația Filantropia, prin platforma ‹Ajută cu bucurie›”, a spus Pr. Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administrația Patriarhală.

În acest transport, cei de la Misiunea Socială Diaconia ne-au solicitat de urgență mai ales îmbrăcăminte pentru copii și produse alimentare pentru cei mici”, a detaliat la Radio Trinitas Pr. Ciprian Ioniță.

Au fost trimise, totodată, diverse alimente neperisabile, articole igienico-sanitare și pături.

A fost un efort comun al ONG-urilor Bisericii de pe întreg cuprinsul țării. Acestei acțiuni de ajutoare s-a alăturat și Arhiepiscopia Bucureștilor, care a pus la dispoziție, cu ajutorul mai multor comercianți, produse alimentare, dar și tirul care transportă marfa.

Inițiativa a fost susținută de firma de transport DGH Log & Sped, rețeaua de magazine Profi și firma Scandia Sibiu.

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău