Pastorala Mitropolitului Petru al Basarabiei: Vă îndemn, să înmulțim faptele bune, pentru că lumea are nevoie de multă dragoste, milă și bunătate

  • 27 Aprilie 2019 21:00
Pastorala Mitropolitului Petru al Basarabiei: Vă îndemn, să înmulțim faptele bune, pentru că lumea are nevoie de multă dragoste, milă și bunătate

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscopul Chișinăului și Exarhul Plaiurilor, le-a adresat creștinilor o pastorală de Paști, în care-i îndeamnă să-și înmulțească faptele bune și să se comporte unul cu altul „ca și cu Hristos Însuși”, „pentru că astăzi lumea are nevoie de multă dragoste, milă și bunătate”, transmite IPN.

Mitropolitul Petru menționează în pastorala sa că „Sărbătoarea Învierii Domnului este, prin excelență, cea mai mare dintre toate sărbătorile, pentru că ea constituie piatra de temelie pe care este zidită Biserica noastră și care constituie baza învățăturii noastre creștine”.

„Lipsa luminii Învierii Domnului din viața noastră face ca pe zi ce trece tot mai mult să ne îndepărtăm de semenii noștri. Nu mai avem timp de pierdut ci, cu toată puterea noastră, trebuie să ne împărtășim acum de lumina Învierii, iar pentru aceasta să ne punem, cu toată încrederea, nădejdea în Hristos – Cel Înviat”, își continuă mesajul Mitropolitul Petru.

„Vă îndemn, ca părinte duhovnicesc, mai ales în această perioadă, să încercăm cu toții să înmulțim faptele noastre bune, pentru că astăzi lumea are nevoie de multă dragoste, milă și bunătate. Să vedem în fiecare din aproapele nostru pe Hristos Cel Înviat și să ne purtăm cu semenii noștri ca și cu Hristos Însuși, pentru că astăzi suntem chemați cu toții să privim la ceruri, să întindem mâinile către aproapele nostru, zicând „fraților! și celor ce ne urăsc pe noi, iertând toate pentru înviere” și dând Slavă Lui Dumnezeu”, mai spune Mitropolitul Petru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău