Pastila anti-COVID-19 de la Merck rămâne ''activă'' împotriva Omicron, potrivit companiei

  • 28 Ianuarie 2022 20:12
Pastila anti-COVID-19 de la Merck rămâne ''activă'' împotriva Omicron, potrivit companiei

Pastila anti-COVID-19 de la Merck rămâne "activă" împotriva variantei Omicron, a declarat vineri compania americană, pe baza rezultatelor a șase studii de laborator, relatează AFP.

Tratamentul, numit Molnupiravir, este un antiviral care trebuie administrat rapid după apariția simptomelor și luat timp de cinci zile pentru a preveni replicarea virusului.

Aceste studii in vitro, realizate pe baza testelor celulare, au fost conduse în mod independent de cercetători din șase țări (Belgia, Germania, Cehia, Polonia, Țările de Jos și Statele Unite).

Rezultatele arată că "Molnupiravir are încă activitate antivirală împotriva Omicron, principala variantă care circulă în întreaga lume", a declarat dr. Dean Y. Li, președintele laboratoarelor de cercetare ale Merck, scrie Agerpres.

Aceste studii "oferă o mai mare încredere în potențialul Molnupiravir de a fi o opțiune de tratament importantă pentru unii adulți cu cazuri ușoare sau moderate de COVID-19 și care riscă să dezvolte un caz sever de boală", a mai spus el.

Eficacitatea Molnupiravir împotriva Omicron nu a fost încă evaluată în cadrul studiilor clinice, a precizat Merck, cunoscută sub numele de MSD în afara Statelor Unite și Canadei.

Tratamentul, uneori comercializat sub numele de Lagevrio, a fost aprobat în peste zece țări, inclusiv în Statele Unite, Regatul Unit și Japonia.

Statele Unite au achiziționat 3,1 milioane de tratamente, dintre care 2 milioane au fost deja livrate, potrivit companiei.

Zece milioane de tratamente au fost produse în total în 2021, iar Merck plănuiește să producă alte 20 de milioane în 2022. Un tratament reprezintă cantitatea de pastile necesară pentru a trata un pacient timp de câteva zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-2,76
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-3
Arhivă Radio Chișinău