Paștele Blajinilor, amânat pentru iunie, ar putea fi anulat. Directorul ANSP: Să ne abținem de la această sărbătoare

  • 22 Mai 2020 12:07
Paștele Blajinilor, amânat pentru iunie, ar putea fi anulat. Directorul ANSP: Să ne abținem de la această sărbătoare

Paștele Blajinilor, amânat inițial pentru 6, 7 și 8 iunie, ar putea fi anulat. Decizia finală va fi luată într-o săptămână, în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară. Despre acest lucru a menționat directorul Agenției naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de presă.

El susține că, în prezent, procesul epidemic prin infecția cu COVID-19 are un trend ascendent, iar acest lucru creează premise pentru escaladarea situației.

„O să vedem zilele acestea cum se dezvoltă procesul epidemic pentru că rata de contagiozitate este încă un foarte mare, numărul de cazuri înregistrate zilnic este unul destul de mare. Direcția de dezvoltare a procesului epidemic prin infecția cu COVID-109 este una ascendentă. Toate acestea puse la un loc sunt niște factori de risc și sunt niște premise reale pentru escaladarea situației și ieșirea ei de sub control.”

Nicole Furtună consideră că oamenii trebuie să stea acasă, iar cei decedați să fie pomeniți cu altă ocazie.

„Poziția mea de epidemiolog, de specialist ar fi să ne abținem de la această sărbătoare și să-i pomenim pe cei trecuți în lumea celor drepți cu altă ocazie și altfel.”

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău