Pasionați de ornitologie sunt așteptați duminică în Pacul Valea Morilor, de Ziua Mondială a Păsărilor

  • 31 Martie 2019 10:31
Pasionați de ornitologie sunt așteptați duminică în Pacul Valea Morilor, de Ziua Mondială a Păsărilor

O tură de birdwatching, care înseamnă să privești atent păsările și să le urmărești acțiunile în mediul natural, este organizată duminică, 31 martie, în Parcul Valea Morilor. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internațională a Păsărilor. Sunt așteptați toți iubitorii de natură și, în special, cei interesați de păsări. Celor prezenți le vor fi puse la dispoziție lunete, binocluri și cărți de specialitate.

Ornitologul Silvia Ursu, membru fondator al Societății pentru Protecția Păsorilor și a Naturii, a declarat pentru IPN că acțiunea este organizată deja al patrulea an la rând. Turul durează până la o oră, iar scopul urmărit este ca participanții să cunoască cât mai multe despre păsările care se întâlnesc în Republica Moldova.

Potrivit Silviei Ursu, în jur de 25 de specii de păsări pot fi observate în Parcul Valea Morilor. Aici viețuiesc păsări cântătoare, care pot fi întâlnite și în păduri. Este vorba de pițigoi, merle, ciocănitori, vrăbii, porumbei. Pe lacul din parc, pot fi văzute multe păsări acvatice, precum rațe, pescăruși și corcodei.

Astfel, toți cei curioși și dornici de a afla cât mai multe informații despre păsări, sunt invitați să participe duminică la acțiune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău