Pașapoartele rusești promise de Putin sunt prea puțin așteptate de ucraineni, afirmă Zeleski

  • 28 Aprilie 2019 15:15
Pașapoartele rusești promise de Putin sunt prea puțin așteptate de ucraineni, afirmă Zeleski

Președintele rus, Vladimir Putin, ar trebui să nu se aștepte la mulți ucraineni care să-i accepte oferta de a primi un pașaport rusesc, a declarat președintele ales al Ucrainei, Volodymyr Zelenski, scrie Reuters.

Putin a anunțat sâmbătă că Moscova ia în calcul să ofere tuturor cetățenilor ucrainenilor pașapoarte rusești, măsură ce ar putea să atragă dezaprobarea multor politicieni din Ucraina, care se află în conflict cu separatiștii pro-ruși încă din 2014.

"Diferența în Ucraina, în special, este că noi, ucrainenii, chiar avem în țară libertatea de expresie, o presă liberă și internet", a transmis Zelenskiy pe contul de Facebook.

"Vom acorda cetățenie ucraineană reprezentanților tuturor oamenilor care suferă de pe urma regimurilor autoritare și corupte, în primul rând rușilor, care astăzi suferă poate cel mai tare", a mai adăugat Volodymyr Zelenskiy.

Putin a făcut acea declarație la câteva zile după ce a semnat un decret privind simplificarea procedurilor de obținere a unui pașaport rusesc pentru locuitorii din estul Ucrainei, controlată de separatiști, determinând Kremlinul să lanseze noi apeluri pentru sancțiuni internaționale.

Peste 13 mii de oameni au murit în cei peste cinci ani de război între soldați ucraineni și forțe susținute de Rusia, în pofida acordului de încetare a focului semnat în 2015, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău