Pasajul din strada Alecu Russo intră în reparații

  • 04 Iunie 2020 14:30
Pasajul din strada Alecu Russo intră în reparații

Proiectul pasajului subteran din str. Alecu Russo din capitală este în proces de definitivare, iar lucrările de reparație urmează să înceapă până la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Solicitat de IPN, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menționat că majoritatea agenților economici care aveau în arendă sau în sub-locațiune spații comerciale în subterană s-au conformat deciziei de evacuare și, după finalizarea lucrărilor de reparație, pasajul va fi pietonal, fără unități de comerț.


Săptămâna trecută, primarul general Ion Ceban a comunicat că, pe perioada lucrărilor de reparație a subteranei, va fi marcată o trecere pietonală provizorie, de culoare galbenă, în preajma stației de așteptare a transportului public din str. Alecu Russo.

Întrebat când vor fi reparate celelalte pasaje subterane din oraș, viceprimarul Ilie Ceban nu a putut să ofere termene, precizând că este nevoie de timp pentru a respecta procedura legală și a stabili o colaborare cu agenții economici care au spații comerciale în subterane, dar și deasupra lor, fiind necesară demolarea acestora. „Fiecare pasaj subteran se examinează de către experți și se determină în proiect ce lucrări urmează să fie efectuate”, a adăugat viceprimarul.  

Sarcina fixată este să fie reparate cinci subterane. Printre acestea sunt și pasajele subterane din str. Calea Ieșilor, Ion Creangă, str. Teilor, intersecție cu bd. Dacia. În proces de reparație este și pasajul pietonal subteran de lângă Spitalul Clinic Municipal nr. 1, lucrările fiind sponsorizare de centrul comercial din preajmă.

„Dacă reușim mai multe, vom face mai multe”, a spus edilul.

În Chișinău sunt 20 de treceri pietonale subterane. 12 treceri subterane sunt transmise în gestiunea unor agenți economici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău