PAS vrea Comisie de anchetă privind problema infectării angajaților din sistemul de sănătate cu COVID-19. „Ne scriu unii medici că nu sunt testați chiar dacă se simt rău”

  • 28 Aprilie 2020 19:06
PAS vrea Comisie de anchetă privind problema infectării angajaților din sistemul de sănătate cu COVID-19. „Ne scriu unii medici că nu sunt testați chiar dacă se simt rău”

Fracțiunea Partidului „Acțiune și Solidaritate” a înregistrat astăzi un proiect de hotărâre a Parlamentului pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru evaluarea măsurilor întreprinse de Guvern în vederea prevenirii și combaterii epidemiei de COVID-19. „Această comisie urmează să analizeze, pas cu pas, deciziile, acțiunile și inacțiunile Guvernului pentru a identifica vinovații de această situație dezastruoasă”, a afirmat liderul formațiunii Maia Sandu.

„887 de lucrători medicali infectați! Mai mult, ne scriu unii medici că nu sunt testați chiar dacă se simt rău. Aceasta înseamnă că numărul celor bolnavi este și mai mare. Între timp, Guvernul vine cu o decizie total irațională – să pună în responsabilitatea medicilor de familie și asistenților medicali prelevarea probelor pentru testarea COVID-19. Aceasta va duce la îmbolnăvirea a și mai multe cadre medicale și la colapsul întregii asistențe medicale primare. Pentru a colecta probe în localități sunt metode mai sigure – să se creeze echipe mobile, formate din personal instruit corespunzător și dotat cu echipament de protecție după toate rigorile, care să meargă în raioane”, a mai spus Maia Sandu.

Din numărul celor 157 de cazuri de infectare confirmate astăzi, 45 sunt în rândul lucrătorilor medicali. În această dimineață, Ministerul anunța 887 de îmbolnăviri cu COVID-19 printre angajații sistemului medical.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău