PAS va depune un demers la CEC. „Primim tot mai multe semnale despre încercările disperate de obstrucționare a votului în diasporă”

  • 05 Iulie 2021 16:10
PAS va depune un demers la CEC. „Primim tot mai multe semnale despre încercările disperate de obstrucționare a votului în diasporă”

Candidatul la alegerile parlamentare anticipate din partea PAS, Sergiu Litvinenco, anunță că va depune un demers la Comisia Electorală Centrală în vederea soluționării mai multor probleme care ar duce la obstrucționarea votului în diaspora. 

„Primim tot mai multe semnale despre încercările disperate de obstrucționare a votului în diasporă. Sunt cel puțin 3 lucruri pe care le face PSRM fie direct, fie prin reprezentanții lor de la CEC. În primul rând, vorbim despre delegarea sau, mai bine zis, nedelegarea membrilor birourilor electorale pe cota PSRM și Șor. Conform legii, partidele parlamentare deleagă membri în aceste birouri electorale. Dar iată că PSRM și Șor s-au gandit să nu delege oameni reali. Cei pe care i-au delegat fie că nu răspund la telefoane, fie, dacă răspund, habar nu au că au fost delegați. Asta se face pentru a tărăgăna procesul de vot la 11 iulie. Este una când sunt 9 membri într-un birou electoral și e cu totul altceva când sunt 7 sau și mai puțin. Procesul de repartizare a buletinelor decurge mai greu și, astfel, PSRM speră că mai mulți conaționali de-ai nostri vor obosi să stea în rânduri și vor pleca acasă fără ca să voteze”, a declarat Sergiu Litvinenco. 
 
De asemenea, o altă problemă semnalată de candidat se referă la nerepartizarea numărului suficient de operatori, în condițiile în care deși s-au solicitat trei, CEC-ul a repartizat doi operatori. 
 
Astfel, Sergiu Litvinenco a anunțat că va solicita CEC-ului să rezolve aceste probleme.  „Încă un fake news care circulă pe internet și este promovat insistent de socialiști este că autoritățile țărilor unde diaspora va vota, ar intenționa să verifice actele lor chiar lângă secțiile de votare. Este un fals ordinar. Asa cum până acum nu a fost așa ceva, nici pe 11 iulie asta nu se va întâmpla”, a mai spus Litvinenco. 
 
Menționăm că CEC și socialiștii nu au comentat, deocamdată, aceste declarații. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău