PAS spune că și-au definitivat lista electorală. Platforma DA încă se mai gândește

  • 14 Mai 2021 08:04
PAS spune că și-au definitivat lista electorală.  Platforma DA încă se mai gândește

Fostele componente ale blocului ACUM, PAS și Platforma DA, merg separat la alegerile parlamentare anticipate. Reprezentanții PAS spun că și-au definitivat lista electorală și în scurt timp o vor depune la CEC. De cealaltă parte, reprezentanții Platformei DA resping ideea unui bloc electoral cu PLDM, însă așteaptă ca oamenii profesioniști și integri din echipa fostului premier Filat să se alăture Platfomei DA pentru a participa la alegeri pe o listă comună, notează IPN.

Reprezentanții PAS spun că lista electorală pe care o vor depune la CEC este una reprezentantivă, pe ea regăsindu-se profesioniști din partid, dar și persoane din afara sferei politice.

„Pe listă se regăsesc toți deputații, garnitura de miniștri care n-a mai ajuns să fie votată. Sunt ai noștri, din partid. Avem și persoane din societatea civilă, din domeniul medical, din diaspora. Avem o listă reprezentativă. Eu am ferma convingere că în următorul Parlament va fi o majoritate proeuropeană foarte puternică formată din cel puțin 58 de deputați autentici proeuropeni”, a spus vicepreședintele PAS Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Reprezentanții Platformei DA spun însă că mai operează modificări la lista electorală și resping ideea unui bloc cu PLDM. Potrivit lor, o astfel de construcție politică ar pune în pericol accederea Platformei DA în Parlament.

„A existat această ofertă din partea PLDM, noi discutăm despre asta cam din luna ianuarie, dar nu poate fi vorba despre un bloc electoral dintre Platforma DA și PLDM. Un bloc ar crește foarte mult pragul electoral, nu că ne-am teme de acest lucru, dar sunt riscuri pe care nu vrem să le provocăm. O listă comună – da, și vorbim despre lista Platformei DA”, a spus Ion Terguță, secretarul general al Platformei DA,

Astăzi începe depunerea dosarelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Dosarele pot fi depuse la sediul Comisiei Electorale Centrale până la data de 11 iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău