PAS și Platforma DA vor prezenta în scurt timp candidații pentru alegerile parlamentare

  • 11 Septembrie 2018 11:59
PAS și Platforma DA vor prezenta în scurt timp candidații pentru alegerile parlamentare

Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr vor prezenta în scurt timp candidații pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a declarat marți, 11 septembrie, într-o conferință de presă, președinta PAS, Maia Sandu.

Ea a precizat că procesul de selecție a candidaților este în desfășurare, iar în curând reprezentanții celor două formațiuni vor relua întâlnirile în teritoriu. Totodată, ea a admis că pe lista comună ar putea candida și reprezentanți ai Partidului Liberal Democrat, dacă vor trece de filtrele de integritate și meritocrație.

Amintim că PAS și PPDA au semnat un acord de colaborare în noiembrie 2017, în vederea participării în comun la alegerile parlamentare. La sfârșitul lunii martie curent, cele două formațiuni au convenit și asupra mecanismului de desemnare a candidaților la aceste alegeri. Astfel, PAS și PPDA urmează să creeze staff-uri electorale comune, iar candidații vor fi desemnați de o comisie comună, conform unor criterii de meritocrație. De asemenea, va fi verificată integritatea acestora de o comisie formată din experți independenței și jurnaliști.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău