PAS nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniștri

  • 01 Iunie 2020 12:31
PAS nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniștri

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniștri.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat vicepreședinta partidului, Natalia Gavrilița.

"Acest Guvern este unul neprofesionist. Acesta întreprinde acțiuni inconsecvente, dă dovadă de aroganță, îi acuză pe alții și nu ia decizii pentru a ajuta cetățenii. Acest guvern ar trebui demis. Dar înțelegem că acum este o criză legată de pandemia de coronavirus. Și nu vom vota pentru demiterea Guvernului, dacă nu vom avea convingerea că putem găsi în Parlament sprijin pentru crearea unui nou guvern eficient. Și nu vom vota împreună cu deputații lui Șor, care este beneficiarul furtului miliardului", a spus Gavrilița.

Ea a menționat că PAS pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, care "ar trebui să fie desfășurate simultan cu alegerile prezidențiale".

"Acest Parlament nu reprezintă voința cetățenilor. Desfășurarea alegerilor parlamentare în aceeași zi cu alegerile prezidențiale este o decizie bună. Pentru aceasta, Dodon trebuie să demisioneze. El de jumătate de an spune că alegerile ar trebui să fie organizate într-o singură zi, dar nu vrea să demisioneze. Aceasta este și problema", a declarat vicepreședinta PAS.

În opinia ei, "guvernarea vrea să desfășoare alegerile după propriile reguli", dar nu corect și transparent.

"De exemplu, vedem că socialiștii nu doresc să adopte legea privind organizațiile necomerciale în redacția propusă. Ei nu doresc, deoarece legea interzice folosirea banilor din diferite fonduri pentru campaniile politice. Iar Președintele Igor Dodon vrea să utilizeze în continuare în scopuri politice mijloace din fondul Galinei Dodon, a căror origine nu este cunoscută", a spus Gavrilița

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău