PAS nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniștri

  • 01 Iunie 12:31
PAS nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniștri

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniștri.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat vicepreședinta partidului, Natalia Gavrilița.

"Acest Guvern este unul neprofesionist. Acesta întreprinde acțiuni inconsecvente, dă dovadă de aroganță, îi acuză pe alții și nu ia decizii pentru a ajuta cetățenii. Acest guvern ar trebui demis. Dar înțelegem că acum este o criză legată de pandemia de coronavirus. Și nu vom vota pentru demiterea Guvernului, dacă nu vom avea convingerea că putem găsi în Parlament sprijin pentru crearea unui nou guvern eficient. Și nu vom vota împreună cu deputații lui Șor, care este beneficiarul furtului miliardului", a spus Gavrilița.

Ea a menționat că PAS pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, care "ar trebui să fie desfășurate simultan cu alegerile prezidențiale".

"Acest Parlament nu reprezintă voința cetățenilor. Desfășurarea alegerilor parlamentare în aceeași zi cu alegerile prezidențiale este o decizie bună. Pentru aceasta, Dodon trebuie să demisioneze. El de jumătate de an spune că alegerile ar trebui să fie organizate într-o singură zi, dar nu vrea să demisioneze. Aceasta este și problema", a declarat vicepreședinta PAS.

În opinia ei, "guvernarea vrea să desfășoare alegerile după propriile reguli", dar nu corect și transparent.

"De exemplu, vedem că socialiștii nu doresc să adopte legea privind organizațiile necomerciale în redacția propusă. Ei nu doresc, deoarece legea interzice folosirea banilor din diferite fonduri pentru campaniile politice. Iar Președintele Igor Dodon vrea să utilizeze în continuare în scopuri politice mijloace din fondul Galinei Dodon, a căror origine nu este cunoscută", a spus Gavrilița

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8
Cer acoperit de nori
Umiditate:61 %
Vint:0,5 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău