PAS | Interdicția autorităților de frontieră pentru cetățenii români participanți la Marșul Centenarului este abuzivă

  • 28 August 2018 13:15
PAS | Interdicția autorităților de frontieră pentru cetățenii români participanți la Marșul Centenarului este abuzivă www.jurnalistii.ro

Partidul Acțiune și Solidaritate califică drept abuzivă interdicția autorităților de frontieră pentru cetățenii români participanți la Marșul Centenarului și atenționează că aceasta vine în contradicție cu angajamentele pe care țara noastră le-a luat în Acordul de Asociere cu UE.

„Acest gest neprietenesc pune în pericol regimul liberalizat de vize de care beneficiază cetățenii Republicii Moldova și riscă să adâncească izolarea internațională în care ne-a adus regimul Plahotniuc-Dodon”, scrie într-un mesaj de pe pagina de Facebook a formațiunii. 

Amintim că participanții la Marșul Centenar au petrecut două nopți în vamă, după ce Poliția de Frontieră a Republicii Moldova nu le-a permis cetățenilor români să treacă frontiera pe jos. Într-un comunicat de presă, Poliția de Frontieră anunță că motivul interzicerii ar fi perturbarea ordinii publice în zona de frontieră. 

Unul dintre organizatorii marșului, George Simion, a scris acum câteva minute pe pagina sa de Facebook că este acum în vama R. Moldova.

Ne-am așezat pe jos în vama R.Moldova. Am cerut asistență consulară. Altfel vom intra în greva foamei aici”, a scris George Simion.

 

                                                       

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău