PAS examinează trei posibile opțiuni care ar duce la dizolvarea actualului Parlament și organizarea alegerilor anticipate

  • 28 Decembrie 2020 13:47
PAS examinează trei posibile opțiuni care ar duce la dizolvarea actualului Parlament și organizarea alegerilor anticipate

Partidul Acțiune și Solidaritate examinează trei posibile opțiuni care ar duce la dizolvarea actualului Parlament și organizarea alegerilor anticipate, a declarat liderul fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, după consultările cu Maia Sandu.

Președintele interimar al PAS a menționat că anticipatele ar fi singura soluție pe care o cer cetățenii, iar prima și cea mai simplă cale de a se ajunge la anticipate ar fi ca deputații să nu aprobe nicio hotărâre de parlament timp de 90 de zile.

Noi optăm pentru anticipate. Țara are nevoie de un nou parlament. Acest Parlament s-a compromis. Noi suntem consecvenți în ceea ce am promis oamenilor și am reiterat acest lucru la întâlnirea cu doamna Maia Sandu. Cea mai simplă cale pe care ar putea-o folosi deputații care își doresc, într-adevăr, anticipate este ca Parlamentul să nu aprobe nicio hotărâre timp de 90 de zile și acest termen ar expira la 17 martie 2021.

Igor Grosu a mai spus că o altă opțiune examinată de PAS ar fi o autodizolvare Parlamentului, care însă nu este prevăzută în Constituție sau ca Parlamentul să nu numească un alt Guvern timp de trei luni, adică până la 23 martie.

La consultările cu Maia Sandu au participat cinci deputați PAS; Igor Grosu, Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Doina Gherman și Dan Perciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău