PAS, despre PDM | Este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice

  • 04 Martie 2020 15:27
PAS, despre PDM | Este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice

Partidul Acțiune și Solidaritate afirmă că urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în aceste momente în Partidul Democrat, în contextul în care PSRM a anunțat că intenționează să negocieze o coaliție formală cu PDM.

Potrivit PAS, un grup de ”deputați vulnerabili” din Partidul Democrat ”vor merge la Consiliul Politic să transforme o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat”.

Este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice, care alege între reformă și curățare internă, pe de o parte, și anexare de către Partidul Socialiștilor, pe de altă parte. Alegerea este între confortul unor deputați și interesul cetățenilor”, se arată într-un comunicat al PAS.

De asemenea, formațiunea condusă de Maia Sandu susține că ar fi încercat să discute cu PDM, în ultima perioadă, inclusiv despre inițierea procedurii de demitere a Guvernului.

În ultimele săptămâni PAS a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declarațiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intențiilor de federalizare a țării și inițierea procedurii de demitere a Guvernului. Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte”, potrivit comunicatului PAS.

Amintim că PSRM a anunțat azi, 4 martie, după o reuniune a Consiliului său Republican, că inițiază negocieri cu PDM în vederea creării unei alianțe de guvernare. La rândul lor, democrații urmează să aibă în această după-amiază o întrunire pentru a lua o decizie în privința coaliției cu PSRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău