PAS cheamă oamenii la Monumentul lui Ștefan cel Mare „să-și apere independența”

  • 25 August 2020 15:21
PAS cheamă oamenii la Monumentul lui Ștefan cel Mare „să-și apere independența”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) organizează miercuri, 26 iunie, o manifestație cu sloganul: „Oamenii buni își apără Independența!”. Evenimentul va începe la ora 19.00, lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Lidera PAS a îndemnat să vină la eveniment toți cei care au manifestat la 26 august 2018 și nu doar, pentru „a ne aduce aminte de curajul și rezistența oamenilor buni ai acestei țări”, transmite IPN.

„Vă îndemnăm să fim împreună, toți cei care ați fost în acea noapte și cei care nu ați reușit să ajungeți. Să discutăm, să reauzim cântecele din acea seară, să ne aducem aminte cât de importantă este lupta pentru libertate și cât de necesară rămâne și astăzi”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit liderei PAS, acum doi ani, pe 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale era plină de oameni buni care se împotriveau nedreptății și hoției, iar datorită lor s-a reușit alungarea unui dictator. „În toate timpurile, oamenii buni, când se unesc, capătă o forță fără margini. Datorită rezistenței și puterii acestor oameni, datorită tăriei de caracter și curajului oamenilor buni din 1989, datorită faptului că oamenii buni au continuat să-și apere drepturile și demnitatea, în Republica Moldova mai există speranță”, a scris Maia Sandu.

Totodată, spune ea, pe 26 august 2018, o mână de oameni buni au rămas să protesteze și noaptea, cu gândul de a sărbători împreună Ziua Independenței. Iar spre dimineață au fost ridicați cu forța „la indicația șefului de atunci al lui Dodon, Plahotniuc”.

„Bătrâni și tineri au fost târâți pe asfalt, pentru ca Dodon să-și împlinească pofta de stăpân. El se vrea stăpân pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, pe Ziua Independenței, pe țară, pe oameni. Noi ne-am opus. Oamenii sunt liberi și Ziua Independenței le aparține tuturor oamenilor”, a adăugat lidera PAS.

Mai mulți participanți ai manifestației denumite „Adunarea Generală a Cetățenilor”, din 26 august 2018, au rămas să continue și noaptea protestul început ziua pe 26 august. Oamenii au întins pături și corturi și s-au făcut comozi pe băncile din preajma monumentului lui Ștefan cel Mare. Aceștia urmau să înnopteze acolo, după care, în dimineața zilei de 27 august, să depună flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare. La prima oră a dimineții, Poliția a evacuat forțat protestatarii din preajma monumentului domnitorului Ștefan cel Mare pentru a permite desfășurarea evenimentelor oficiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău