PAS are cinci deputați noi. Curtea Constituțională le-a validat mandatele

  • 21 Septembrie 2021 10:36
PAS are cinci deputați noi. Curtea Constituțională le-a validat mandatele

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate are cinci deputați noi. Este vorba despre Ana Calinici, Evghenia Cojocari, Boris Popa, Ana Oglinda și Dorel Iurcu, căror Curtea Constituțională le-a validat astăzi, 21 septembrie, mandatele de parlamentari, transmite IPN.

Curtea s-a pronunțat la solicitarea Comisiei Electorale Centrale. Cele cinci mandate de deputat au rămas vacante după ce Natalia Gavrilița a devenit premier, Andrei Spînu a fost numit viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, Dumitru Budianschi a fost desemnat ministru al finanțelor, Sergiu Litvinenco a fost numit ministru al justiției, iar Rosian Vasiloi a fost desemnat șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Deputații Ana Calinici și Boris Popa sunt de meserie juriști, iar Evghenia Cojocari este profesoară. Totodată, Ana Oglinda este medic, iar Dorel Iurcu este economist.

Mandatul de deputat este incompatibil cu funcția de președinte al Republicii Moldova, funcția de membru al Guvernului, funcția de avocat al poporului și funcția de ales local. Totodată, incompatibilitatea intervine în cazul exercitării oricărei alte funcții remunerate, inclusiv a funcției acordate de un stat străin sau organizație internațională, cu excepția activității didactice și științifice desfășurate în afara programului stabilit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău