PAS a prezentat principalele acțiuni ale guvernării din ultimii doi ani

  • 10 Iulie 2023 09:10
PAS a prezentat principalele  acțiuni ale guvernării din ultimii doi ani

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat în această dimineață, în fața clădirii Parlamentului,  un briefing de presă la care a prezentat principalele  acțiuni ale guvernării din ultimii doi ani.

Condamnarea oligarhului fugar Ilan Sor și scoaterea în afara a partidului său, reîntoarcerea Aeroportului Chișinău în gestiunea statului, impunerea cu sprijinul partenerilor străini a unui pachet de sancțiuni unui grup de persoane care încearcă să destabilizeze Rep. Moldova, oficializarea limbii române și retragerea  țării noastre din Adunarea Parlamentară a Comunității Statelor Independente - sunt câteva dintre cele mai importante realizări al guvernării PAS, potrivit liderului formațiunii Igor Grosu. Oficialul s-a referit și la înăsprirea pedepselor pentru corupția electorală menționând că reforma justiției rămâne angajamentul de căpătâi al guvernării.

”Pe o justiție corectă putem construi o democrație adevărată și aduce dreptatea pe care o așteaptă de atâția ani cetățenii. Un sistem nedrept, construit ani la rând nu poate fi dărâmat atât de repede precum ne dorim cu toții” a menționat Igor Grosu.

El s-a referit la sprijinul oferit de Uniunea Europeană și acțiunile de șantaj ale Federației Ruse în raport cu Rep. Moldova.

Și premierul Dorin Recean a trecut în revistă principalele realizări ale Guvernului PAS printre care oferirea de compensații pentru aproape un milion de persoane, în valoare de 4 miliarde de lei, implementarea programului ”Satul European” și construirea a peste 100 de kilometri de rețele de apa și canalizare de care beneficiază peste 7 mii de gospodării, construirea de școli, grădinițe.

Darea în folosință a primului pod peste Prut, Leova-Bumbăta, de la independentă încoace, și planuri pentru reabilitarea și construirea altor câteva poduri cu România, conectarea la sistemul energetic europeană, ENTSO-E, sunt  alte câteva reușite care ajută Rep. Moldova să se conecteze la Uniunea Europeană, a menționat premierul Dorin Recean.

PAS, fondat de actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, deține majoritate în Parlamentul de la Chișinău și susține de doi ani o guvernare pro-europeană și pro-reforme.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău