PAS, PDA și PLDM vor avea un candidat comun la prezidențiale

  • 08 August 2016 16:50
PAS, PDA și PLDM vor avea un candidat comun la prezidențiale

Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat vor merge la alegerile prezidențiale din 30 octombrie cu un singur candidat.

În același timp, cele trei partide vor decide „la momentul oportun” care dintre cei doi candidați anunțați mai devreme – Maia Sandu sau Andrei Năstase – va fi ales să reprezinte în comun această coaliție la scrutinul din toamnă, se arată într-un comunicat semnat de liderii PAS, PDA și PLDM.

Semnatarii se arată deciși să facă „front comun”, pentru a folosi această „oportunitate de spargere a unui sistem corupt, antidemocratic și antipopular”, pe când „participarea la scrutin a opoziției anti-oligarhice cu mai mulți candidați[...]ar avantaja regimul actual”.

Liderii celor trei partide – Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru – condamnă decizia Partidului Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă, de a semna un acord de colaborare cu coaliția de guvernământ, pe care ei o califică drept o acțiune de„dezbinare a frontului antioligarhic. De asemenea, ei se arată îngrijorați de modul de desfășurare a campaniei electorale și afirmă că tentativele de fraudare a alegerilo au început deja.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău