Partidul Șor promovează la nivel local proiectele promise în electorală, Marina Tauber

  • 21 Decembrie 2019 10:50
Partidul Șor promovează la nivel local proiectele promise în electorală, Marina Tauber

Partidul Politic Șor, fiind în opoziție, nu a reușit să promoveze inițiativele legislative promise în campania electorală. Chiar daca nu a reușit să o facă la nivel central, acest lucru este realizat la nivel local – în localitățile din cele două circumscripții uninominale unde pe 24 februarie au ieșit învingători candidații formațiunii, dar și în cele peste 40 de localități unde Partidul Șor a obținut victorie la localele din toamnă. O spune secretarul fracțiunii, deputata Marina Tauber, solicitată de IPN la finalul sesiunii parlamentare.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, liderul Partidului Politic Șor, Ilan Șor, a venit în fața oamenilor cu o serie de promisiuni. Printre acestea se numără majorarea de câteva ori a bugetului, a alocațiilor sociale, pensiilor și salariilor, precum și construirea întreprinderilor de stat și a gospodăriilor țărănești colective.

Marina Tauber a precizat că programul formațiunii se bazează pe cinci piloni. Este vorba despre economie, infrastructură, proiecte sociale, lupta împotriva corupției și reîntoarcerea în țară a cetățenilor plecați peste hotare. Potrivit ei, pe fiecare bloc în parte drept exemplu este luat orașul Orhei, dar și comuna Jora de Mijloc. „În raionul Orhei, unde am început activitatea noastră ca partid și activitățile pe circumscripțiile noastre, unde domnul președinte Ilan Șor a spus că oamenii vor trăi ca în Monaco, pot să vă spun că noi deja am făcut foarte multe lucruri. În patru localități a fost deja instalat iluminatul stradal, iar în a cincea și a șasea continuăm lucrările”, menționează deputata.

Potrivit ei, este continuat și proiectul cu magazinele sociale, dar și proiectul „Clubul vârsta de aur”. „Suntem și vom fi activi cu inițiativele noastre legislative. A fost mai ușor să gestionăm un oraș sau o comună, dar la nivel central nu putem. Deși încercăm, nu putem doar cu forțele noastre să implementăm aceste proiecte”, a spus Marina Tauber.

Secretarul fracțiunii parlamentare a menționat că Partidul Șor a rămas un partid de opoziție, opoziție constructivă, însă, din păcate, inițiativele propuse nu sunt susținute. Una dintre ele, spune deputata, este cea care prevede ca procurorul general să fie ales de popor. O altă inițiativă ține de anularea imunității parlamentare. Pe de altă parte, Partidul Șor, chiar dacă este în opoziție, a votat de mai multe ori și cu Partidul Socialiștilor, și Blocul ACUM, și cu Partidul Democrat, atunci când a fost vorba de inițiative importante pentru oameni, menționează parlamentara.


Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău