Partidul Socialiștilor acuză echipa lui Ilan Șor că îi cumpără deputații „promițându-le milioane de lei”. Marina Tauber: „În interiorul PSRM există o luptă permanentă pentru banii furați”

  • 26 Iulie 2023 18:19

Partidul Socialiștilor îl acuză pe Ilan Șor, numindu-l „fugar condamnat”, că folosește un partid clonă într-un proces masiv de corupere și cumpărare a membrilor PSRM. Socialiștii susțin că acesta este un atac fără precedent al unei grupări mafiote organizate, conduse de Ilan Șor. La rândul său, reprezentanții echipei lui Șor declară că în interiorul PSRM există „o luptă permanentă pentru banii furați de socialiștii din conducerea partidului și acesta și este motivul exodului membrilor PSRM”, transmite IPN.

„Fugarul condamnat Ilan Șor, folosind un partid clonă, așa-numitul „renaștere”, a inițiat un proces masiv de corupere și cumpărare a membrilor Partidului Socialiștilor. În ultimele luni, reprezentanții partidului Șor și deputații transfugi Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolski au contactat direct zeci de deputați, primari, consilieri locali, conducători ai organizațiilor teritoriale PSRM, promițându-le milioane de lei pentru părăsirea PSRM”, precizează socialiștii într-un comunicat de presă.

Formațiunea socialistă condamnă ferm faptele de corupere politică cu participarea foștilor deputați PSRM. „PSRM nu va ceda presiunilor grupărilor mafiote care se ascund sub paravanul fals al opoziției și va continua să lupte pentru statalitatea Republicii Moldova, neutralitatea, pluralismul de opinii, libertatea presei, credința noastră ortodoxă și valorile tradiționale”, se mai arată în comunicat.

Reacția nu a întârziat, la scurt timp, deputata Marina Tauber a ieșit într-un briefing de presă.

„În interiorul PSRM există o luptă permanentă pentru banii furați de socialiștii din conducerea partidului. Acesta este motivul exodului membrilor PSRM. Socialiștii de vârf au cedat puterea Occidentului în schimbul libertății lor, pentru a evita pedeapsa pentru toate furturile care au avut loc în timpul guvernării lor. PSRM este un cadavru politic de care ar trebui să ne aducem aminte atunci când vom scrie o carte despre cum să nu ducem țara în ruină. Socialiștii au devenit niște ipocriți cinici, iar șefii lor sunt niște trădători”, a declarat Marina Tauber.

Referitor la Partidul „Renaștere, deputata a menționat că, deși sunt în echipe diferite, are respect pentru membrii acestei formațiuni. În opinia sa, „aceasta este adevărata opoziție”. „Noi credem că Partidul „Renaștere” a rămas singurul partid în opoziție, împreună cu noi. Și desigur îi susținem”, a mai spus Marina Tauber.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău