Partidul Liberal: PSRM încearcă să împiedice alegerea viceprimarilor Capitalei

  • 03 Noiembrie 2017 16:41
Partidul Liberal: PSRM încearcă să împiedice alegerea viceprimarilor Capitalei Sursa: moldNova.eu

Partidul Socialiștilor încearcă să împiedice Consiliul Municipal (CMC) să aleagă candidații la funcția de viceprimari ai orașului Chișinău pentru a-i desemna pe oamenii săi, consideră consilierul municipal al Partidului Liberal, Ion Cebanu.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, la un briefing de presă după ședința CMC, el a declarat că "excluderea din ordinea de zi a chestiunii privind numirea viceprimarilor (candidații au fost Ruslan Codreanu - consilier al Partidului Popular European și Silvia Radu - fost director al companiei "Union Fenosa" - "I.") va duce la faptul că primarul interimar Nistor Grozavu va aproba aceste candidaturi fără participarea consiliului".

El susține că "această acțiune este parte a jocului dus de Partidul Socialiștilor".

"Iar Grozavu nu are destule atribuții putere pentru a aproba candidați fără participarea CMC. Acest lucru este confirmat și de rezoluția recentă a autorităților locale și regionale a Consiliului Europei (potrivit căreia Nistor Grozavu nu are dreptul de a ocupa funcția de primar interimar - "I.")", consideră el.

De asemenea, Cebanu a remarcat că CMC ignoră propunerile PL de a include în ordinea de zi problema privind proiectul investițional al companiei române "Dedeman", dar "PL va continua să insiste pentru a opri speculațiile și răspândirea zvonurilor legate de o eventuală suspendare a proiectului".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău