Partidul Democrat propune renunțarea la serviciul militar obligatoriu

  • 20 Martie 2018 12:36
Partidul Democrat propune renunțarea la serviciul militar obligatoriu

Partidul Democrat propune anularea obligativității serviciului militar în termen pentru tinerii din Republica Moldova și trecerea la o armată profesionistă. Liderul formațiunii, Vad Plahotniuc, a declarat marți, 20 martie, în cadrul unui briefing că renunțarea la înrolări se va face treptat pe parcursul a doi ani.

Vlad Plahotniuc a precizat că decizia a fost luată în urma unui studiu care arată că în prezent sunt asigurate condiții proaste pentru tinerii care satisfac serviciul militar în termen. În plus, mulți tineri încearcă să nu facă armată, prin diferite scheme de corupție.

Serviciul militar în termen prevede îndeplinirea serviciului militar obligatoriu de către cetățenii Republicii Moldova cu vârsta de la 18 ani până la 27 de ani în Forțele Armate. Durata serviciului este de 12 luni.

Serviciul militar cu termen redus îl îndeplinesc recruții, care sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, care nu au îndeplinit obligațiunea militară până la finalizarea studiilor. Durata este de 3 luni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău