Partidul Democrat din SUA intentează proces Rusiei și campaniei lui Trump în legătură cu alegerile din 2016

  • 21 Aprilie 2018 08:29
Partidul Democrat din SUA intentează proces Rusiei și campaniei lui Trump în legătură cu alegerile din 2016

Partidul Democrat american a intentat vineri o acțiune în justiție împotriva Rusiei, a campaniei președintelui Donald Trump și WikiLeaks, susținând că acestea au colaborat pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Unite, relatează Reuters și dpa.

Partidul Democrat susține, în procesul federal deschis la New York, că importanți responsabili ai campaniei lui Donald Trump au colaborat cu guvernul de la Moscova și serviciul rus de informații militare cu scopul de a afecta campania contracandidatei democrate Hillary Clinton și pentru a înclina alegerile în favoarea lui Trump prin atacuri informatice care au vizat computere ale Comitetului Național Democrat (DNC).

Președintele DNC, Tom Perez, a declarat că Moscova 'a lansat un atac total asupra democrației americane și a găsit un partener dornic și activ în campania lui Donald Trump'.

Printre cei pe care Partidul Democrat îi acuză în acest proces se numără și Donald Trump Jr., asociatul lui Trump, Roger Stone, și ginerele lui Trump, Jared Kushner.

Partidul Democrat, care dorește despăgubiri de milioane de dolari, acuză campania lui Trump că a 'primit cu bucurie ajutorul Rusiei' în alegerile din 2016.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de a face o declarație în legătură cu acest subiect. Donald Trump a negat în mod repetat că ar fi primit ajutorul Rusiei în campania prezidențială din 2016.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău