PD consideră că în actuala situație din R.Moldova este necesară formarea unui guvern de compromis de către patru partide parlamentare. Care sunt acestea

  • 16 Martie 2021 12:10
PD consideră că în actuala situație din R.Moldova este necesară formarea unui guvern de compromis de către patru partide parlamentare. Care sunt acestea

Partidul Democrat consideră că în actuala situație din Republica Moldova este necesară formarea unui guvern de compromis de către patru partide parlamentare care să elaboreze proiectele de legi stringente și să gestioneze criza pandemică, după care să fie organizate alegerile parlamentare anticipate.

Liderul PDM, Pavel Filip, a declarat după consultările cu președinta Maia Sandu că negocierile privind formarea noului Guvern ar urma să fie purtate între PSRM, PAS, PDM și Platforma DA.

În opinia democraților, este necesară rezolvarea problemelor stringente, în primul rând fiind vorba de criza pandemică, dar și deblocarea finanțării externe și pregătirea cadrului legal pentru organizarea alegerilor libere și corecte. Toate aceste probleme pot fi rezolvate doar de un guvern cu împuterniciri depline, afirmă Pavel Filip.

Dacă este voință politică, pe platforma a 4 partide se poate identifica o garnitură guvernamentală de compromis care timp de o lună să vină cu proiectele de legi necesare. după care Parlamentul nu se întrunește timp de trei luni, oferind posibilitatea constituțională de dizolvare a parlamentului”, a declarat liderul PDM.

Totodată, el a precizat că alegerile ar urma să se desfășoare doar după ce cel puțin jumătate din populație va fi vaccinată, sugerând că acestea ar putea fi organizate în toamnă. Pavel Filip nu a exclus ca PDM să susțină candidatura liderului Platformei DA Andrei Năstase la funcția de premier, ca alternativă la propunerea PSRM-Partidul Șor - Mariana Durleșteanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău