Partidul Democrat confirmă întâlnirea de la Parlament cu PSRM, Dodon și Chicu

  • 04 Mai 2020 20:06
Partidul Democrat confirmă întâlnirea de la Parlament cu PSRM, Dodon și Chicu

Partidul Democrat confirmă faptul că azi seara, la Parlament, a avut loc o ședință la care au participat Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, dar și președintele țării Igor Dodon și premierul Ion Chicu.

Potrivit unui comunicat al PDM, „etapele ieșirii treptate din starea de urgență fost discutate astăzi de către reprezentanții celor două partide de guvernare cu premierul și președintele țării. În cadrul întâlnirii, a fost menționată importanța măsurilor de protecție în contextul ridicării restricțiilor și reluării activității de business.”

„Părțile au făcut un schimb de opinii privind organizarea examenelor de Bacalaureat din acest an, urmând ca o decizie în acest sens să fie anunțată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la mijlocul lunii mai”, se mai menționează în comunicatul democraților. 

„Un alt subiect discutat a fost situația din agricultură, cauzată de seceta puternică din acest an. Reprezentanții celor două partide parlamentare s-au pronunțat pentru o evaluare și o analiză clară a situației din acest sector și au convenit că, în funcție de pagube, Executivul va examina posibilitatea de a veni cu suport pentru agricultori”.

Ședința coaliției de guvernare a avut loc la scurt timp după finalizarea ședinței fracțiunii PDM, care, la rândul ei, are loc după o întrevedere discutată pe larg în spațiul public, dintre câțiva democrați și un om de afaceri din cercul lui Igor Dodon, la un hotel din capitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău