Partidul Acțiune și Solidaritate cere urgentarea examinării dosarului Ilan Shor

  • 26 Decembrie 2017 13:50
Partidul Acțiune și Solidaritate cere urgentarea examinării dosarului Ilan Shor

Partidul Acțiune și Solidaritate cere urgentarea examinării dosarului primarului de Orhei Ilan Shor, condamnat de prima instanță pentru implicare în tranzacțiile frauduloase din sistemul bancar din 2014.

Aproximativ 20 de membri și simpatizanți ai formațiunii au organizat un flash-mob astăzi în fața sediului Judecătoriei Chișinău în semn de protest față de tergiversarea cazului. Protestatarii critică faptul că dosarul continuă să se afle la Judecătorie, pe motiv că încă nu a fost tradus, deși ar fi trebuit să ajungă deja la Curtea de Apel.

Liderul PAS Maia Sandu consideră că tergiversarea cazului demonstrează încă o dată că guvernarea nu este interesată în finalizarea investigației fraudei bancare. 

Un grup de contramanifestanți, susținători ai lui Ilan Shor au organizat o altă acțiune, luând apărarea primarului de Orhei și scandând lozinci jignitoare la adresa Maiei Sandu. Un cordon de polițiști a divizat cele două grupuri de manifestanți.

Amintim că, Ilan Shor a fost condamnat în luna iunie la 7 ani jumătate de închisoare pentru escrocherii în proporții deosebit de mari, fiind principalul învinuit în dosarul legat de jaful bancar. Și rapoartele companiei Kroll îl prezintă pe acesta și companiile pe care le controlează că au avut rolul esențial în  tranzacțiile frauduloase. Ilan Shor se află însă la libertate, sub control judiciar, executând în continuare mandatul de primar al orașului Orhei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău