Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și-a ales președintele și vicepreședinții

  • 08 August 2020 16:35
Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și-a ales președintele și vicepreședinții

Congresul de constituire a Partidului Acasă Construim Europa (PACE), s-a desfășurat astăzi, alegându-l pe fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

Tot astăzi au fost aleși mai mulți vicepreședinți ai formațiunii, care se declară una pro-europeană, cu o doctrină social-liberală. În programul său, formațiunea se pronunță pentru anularea a aproximativ 150 de taxe și impozite, anularea impozitelor pe venit în primii 3 ani de activitate a întreprinderilor noi, alocarea a 10% din PIB pentru domeniul educației, construirea a trei spitale regionale.

Anterior Gheorghe Cavcaliuc a fost vizat în mai multe investigații jurnalistice care au scos la iveală averi ale acestuia care depășeau cu mult veniturile sale oficiale. Recent, politicianul Renato Usatîi a declarat că Gheorghe Cavcaliuc ar fi fost printre persoanele implicate în excluderea partidului său din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014, pentru care Republica Moldova a fost condamnată recent de CEDO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău