Partidele extraparlamentare de dreapta pactizează, spune Ruslan Codreanu: „Ne dorim o coaliție pe termen lung”

  • 18 Ianuarie 2023 07:58
Partidele extraparlamentare de dreapta pactizează, spune Ruslan Codreanu: „Ne dorim o coaliție pe termen lung”

Partidele extraparlamentare duc tratative pentru o alianță extinsă în contextul alegerilor locale generale. O spune președintele Partidului Puterea Oamenilor, Ruslan Codreanu. Potrivit politicianului, discuțiile au loc între entitățile politice de dreapta, în condițiile în care PAS pierde încrederea alegătorilor, iar forțele de stânga preiau electoratul nemulțumit. Ruslan Codreanu mai spune că demiterea Guvernului Gavrilița va avea loc în primăvara acestui an, notează IPN.

Ruslan Codreanu spune că încrederea cetățenilor în Partidul Acțiune și Solidaritate scade constant, iar activitatea defectuoasă a guvernării va facilita accesul la putere a partidelor de stânga. În acest context, este necesară unirea forțelor dreptei politice, spune președintele Partidului Puterea Oamenilor.

„Pierderea încrederii cetățenilor în PAS nu va întări partidele mici de dreapta, ci va întări partidele de pe eșichierul de stânga. E un proces ciclic, e cercul vicios pe care tot merge Republica Moldova. În prezent, am impresia că nici nu avem opoziție. Subiectele dezbătute pe platforma Agendei Comune nu coincid cu viziunile noastre. Colegii de pe Agenda Comună au criticat Codul Electoral, noi suntem mulțumiți de prevederile Codului Electoral. Noi avem discuții cu multe partide de dreapta extraparlamentare, în speranța că, în contextul alegerilor locale, vom avea o înțelegere, o coaliție, dar condiția noastră este să nu fie o coaliție de moment, dar să fie o alianță pe termen lung”, a spus Ruslan Codreanu în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Ruslan Codreanu spune că formațiunea sa vine cu recomandări multiple pentru actuala guvernare, însă soluțiile propuse sunt ignorate de reprezentanții puterii. Potrivit politicianului, Guvernul Gavrilița se evidențiază prin lipsă de viziune și soluții concrete în beneficiul oamenilor,  iar o eventuală demitere a Executivului ar putea avea loc în câteva luni.

„Destabilizarea situației în Republica Moldova nu poate oferi un rezultat mai bun. Noi suntem cei care nu doar criticăm, ci venim cu soluții, juriștii noștri lucrează la modificarea cadrului legal. Noi pe masa deputaților punem legea cu modificări foarte clare. Uneori nu ești auzit și atunci, ca partid, nu rămâne altceva decât instrumentul democratic al protestelor. Nu are niciun sens acum să demiți Guvernul pentru că după iarnă oamenii oricum vor fi nemulțumiți și atunci va trebui să vii iar cu alt Guvern. În primăvară cred că vom asista la schimbări radicale în privința Guvernului și chiar ar fi cazul”, a spus președintele Partidului Puterea Oamenilor.

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a negat zvonurile privind o eventuală demitere a Cabinetului de Miniștri. Șefa Executivului a recunoscut că există disensiuni pe interiorul partidului de guvernare, însă a menționat că divergențele sunt o normalitate într-o democrație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău