Partidele conservatoare din Germania anunță că au depășit disensiunile dintre ele care au marcat anul 2018

  • 06 Ianuarie 2019 07:47
Partidele conservatoare din Germania anunță că au depășit disensiunile dintre ele care au marcat anul 2018

Disensiunile de luni de zile între Uniunea Creștin-Democrată (centru-dreapta, CDU) și aliatul său bavarez Uniunea Creștin-Socială (CSU) au fost depășite, au declarat sâmbătă lideri ai celor două formațiuni politice, relatează dpa.

Competiția între cele două partide "ne-a făcut întotdeauna bine", a declarat Alexander Dobrindt, un lider al CSU, care a afirmat însă că a sosit momentul să se meargă înainte după recentele confruntări.

Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea CDU la începutul lunii decembrie de la cancelarul Angela Merkel, a spus că, deși vor exista cu siguranță diferențe de opinie în viitor, dezbaterile vor avea loc "în locul potrivit și cu tonul potrivit".
"Va fi în continuare o relație interesantă, dar va fi condusă de mult mai multe în comun", a spus ea.

Tonul conciliator survine după disensiuni privind migrația anul trecut, când CSU a solicitat măsuri mai dure pentru
solicitanții de azil, aducând alianța federală CDU-CSU la marginea colapsului după șapte decenii.

CSU și CDU au luat naștere la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, reunind forțe politice conservatoare care au fost anterior separate în partide catolice și protestante.

Declarațiile liderilor celor două formațiuni politice au loc la sfârșitul unei reuniuni de trei zile a reprezentanților CSU la o mănăstire din Bavaria.

Angela Merkel a anunțat în octombrie că va renunța la conducerea CDU și că nu va candida la un nou mandat de cancelar în 2021, exprimându-și speranța că decizia sa 'va deschide calea spre viitor'.

CDU și aliații săi bavarezi din Uniunea Creștin-Socială rămân principala forță politică a țării, în pofida unei serii recente de crize și reculuri electorale, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău