Partide extraparlamentare | Modificările la Codul Electoral avantajează doar PDM și PSRM

  • 20 Iulie 2017 09:30
Partide extraparlamentare | Modificările la Codul Electoral avantajează doar PDM și PSRM

Modificările la Codul Electoral, prin care se va trece la sistemul electoral mixt avantajează PDM și PSRM, care, în aceste condiții, vor fi unicii câștigători ai alegerilor parlamentare din 2018. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Vitalia Pavlicenco, președinta PNL, a declarat că a optat pentru sistemul electoral mixt, dar în condițiile actuale nu poate să susțină modificările la Codul Electoral. „Anterior, am văzut în acest sistem o oportunitate. A fost pe timpurile guvernării comuniste, când Vladimir Voronin era considerat unicul idol. Dar timpurile s-au schimbat. Pretinsele dezbateri asupra modificărilor la Codul Electoral au fost mimate. Aceste modificări favorizează doar PDM și PSRM. PNL a venit cu mai multe propuneri, însă toate au fost ignorate. În schimb, PSRM a pus condiții dure, în primul rând, să fie păstrate pragurile electorale”, a declarat președinta PNL.

O poziție similară a fost expusă de Tatiana Potâng, vicepreședinta a PLR. „Modificarea sistemului electoral îi avantajează pe cei din PDM și PSRM și, pe moment, PPEM. Viitoarea guvernare va fi una monocoloră, roșie prin definiție. Majoritatea celor din PDM și PSRM sunt progeniturile lui Voronin. Cei din PDM și PSRM au muncit foarte mult ca sistemul electoral să fie modificat după bunul lor plac. Totul ce se face acum este pentru a rămâne la putere”, a declarat Potâng.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău