Partenerii din formatul 5+2, convocați de MAEIE în legătură cu situația de la Varnița unde au loc provocări ale structurilor separatiste de la Tiraspol

  • 31 Ianuarie 2019 09:20
Partenerii din formatul 5+2, convocați de MAEIE în legătură cu situația de la Varnița unde au loc provocări ale structurilor separatiste de la Tiraspol

Astăzi, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vor fi convocați unii reprezentanți ai partenerilor din formatul de negocieri 5+2.

În aceeași ședință va fi convocat și reprezentantul președinției OSCE, ambasadorul Slovaciei, în cadrul căreia va fi prezentată poziția Guvernului Republicii Moldova vizavi de cazul recent care s-a întâmplat în localitatea Varnița. Declarația aparține ministrului afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi, transmite IPN.

Tot astăzi, reprezentantul Republicii Moldova la OSCE, Victor Osipov, va prezenta o declarație în cadrul Consiliului permanent al OSCE, la Viena. „Și în acest mod va fi oportun și pentru parteneri să se expună vizavi de aceste acțiuni și, pe de o parte, să-și expună îngrijorările, pe de altă parte, să încurajeze, inclusiv Federația Rusă, să nu admită astfel de acțiuni”, a declarat Tudor Ulianovschi la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika TV.

Ministrul spune că localitatea Varnița reprezintă teritoriu al Republica Moldova și acest lucru este clar, internațional recunoscut. Tudor Ulianovschi mai spune că nu ar dori să vadă în șirul de acțiuni niște tentative de provocare în ajunul alegerilor. „Vom acționa prompt, pragmatic și în colaborare cu partenerii internațional”, a declarat ministrul.

Pe 25 ianuarie curent, liderul de la Tiraspol a semnat o așa-numită decizie în care se menționează precum că satul Varnița s-ar afla temporar sub controlul Republicii Moldova, iar funcțiile instituțiilor publice sunt exercitate de pretinsele structuri locale din satul Proteagailovca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău