Parteneriatul Estic: Republica Moldova ocupă locul II după gradul de libertate a presei

  • 16 Septembrie 2014 15:25
Parteneriatul Estic: Republica Moldova ocupă locul II după gradul de libertate a presei

Republica Moldova a ocupă locul al doilea după gradul de libertate a presei, în cadrul unui clasament al țărilor din Parteneriatul Estic, fiind devansată de Georgia.

Centrul pentru Jurnalism Independent a prezentat astăzi cea de-a cincea ediție a Indicelui Libertății Presei, pentru o perioadă de monitorizare cuprinsă între lunile aprilie-iunie 2014. Cercetarea arată că principalele probleme legate de libertatea presei în Republica Moldova țin de influența actorilor politici asupra mijloacelor de informare în masă, a declarat directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu.

Experții au mai subliniat faptul că, de 10 luni, Consiliul de Observatori al Companiei Publice Teleradio Moldova este nefuncțional, pentru că deputații nu au i-au ales pe cei șase membri lipsă. De asemenea, a fost menționat eșecul alegerii directorului televiziunii publice de la Comrat, accesul limitat al jurnaliștilor la informații de interes public, dar și gradul înalt de autocenzură al jurnaliștilor din mass-media private.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău