O comisie a Parlamentului României a avizat favorabil un proiect de lege privind încadrarea în muncă a românilor din R.Moldova și alte state

  • 23 Octombrie 2018 18:45
O comisie a Parlamentului României a avizat favorabil un proiect de lege privind încadrarea în muncă a românilor din R.Moldova și alte state

Potrivit unui comunicat difuzat de deputatul Constantin Codreanu, Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor a Parlamentului României a avizat favorabil un proiect de lege privind încadrarea în muncă a românilor din Republica Moldova și alte state non-UE pe piața muncii din România.

Proiectul de lege a fost avizat pozitiv și de către Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, care este cameră decizională. De asemenea, proiectul are avizele favorabile ale Consiliului Legislativ și Consiliului Economic și Social.

Propunerea legislativă a fost inițiată la 3 mai 2018 de către deputatul Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, împreună cu deputatul Petru Movilă, vicelider al Grupului parlamentar al PMP, și alți parlamentari unioniști, mai precizează sursa citată.

”În condițiile în care înregistrăm pe piața muncii din România un deficit de forță de muncă, atât calificată cât și necalificată, este firesc să ne gândim, asemenea Poloniei sau Slovaciei, în primul rând la consângenii noștri din jurul granițelor. Este regretabil că Guvernul s-a opus acestui proiect de lege atât de așteptat de românii din Basarabia, nordul Bucovinei, ținutul Herța, Timoc și Voievodina sau din Albania și Macedonia. Păstrăm totuși speranța că majoritatea deputaților vor manifesta responsabilitate și vor susține proiectul în plen”, a precizat deputatul Constantin Codreanu pe marginea inițiativei legislative aflate în dezbatere parlamentară”, a precizat deputatul Constantin Codreanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău