Parlamentul va aproba în lectură finală proiectul Concepției naționale de dezvoltare a mass-media din R.Moldova 2018-2025

  • 14 Iunie 2018 10:51
Parlamentul va aproba în lectură finală proiectul Concepției naționale de dezvoltare a mass-media din R.Moldova 2018-2025

Parlamentul urmează să aprobe astăzi în lectură finală proiectul Concepției naționale de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova în perioada 2018-2025. Documentul urmărește fortificarea sistemului mediatic pentru garantarea dreptului la informație al cetățenilor și va constitui un punct de referință în implementarea politicilor publice în domeniu.

Scopul concepției urmează să fie atins prin crearea unui cadru normativ eficient de reglementare a activității mass-media, într-un spațiu securizat. De asemenea, vor fi asigurate condiții de concurență loială pentru agenții economici de profil, inclusiv prin elaborarea, conform standardelor internaționale, a unei noi legi cu privire la publicitate. 

Proiectul include și măsuri privind creșterea profesionalismului specialiștilor din domeniu. În particular, vor fi ajustate programele de instruire pentru formarea profesională a managerilor din presa scrisă, audiovizuală și online. De asemenea, va fi consolidată cooperarea între toate instituțiile naționale și internaționale care cercetează domeniul mediatic. 

Deputații urmează să examineze astăzi în lectura a doua și proiectul legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă. Acesta stabilește că statul va subvenționa locurile de muncă destinate persoanelor expuse riscului de excluziune socială lunar, cu 30% din mărimea salariului mediu pe economie, pe un termen de șase luni, pentru fiecare șomer angajat. 

De suport vor beneficia și angajatorii care creează sau adaptează locuri de muncă destinate persoanelor cu dizabilități, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă urmând  să compenseze 50% din cheltuielile suportate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău