Parlamentul și Guvernul își vor sincroniza activitățile

  • 11 Martie 2016 16:11
Parlamentul și Guvernul își vor sincroniza activitățile

Parlamentul și Guvernul își vor sincroniza activitățile pentru implementarea agendei de asociere în baza unei foi de parcurs, elaborate de cele două instituții.

Este vorba de acțiunile prioritare ce necesită a fi întreprinse pentru avansarea reformelor, asigurând stabilitatea în țară și accelerând procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE, potrivit celor două instituții ale statului.

Foaia de parcurs se dorește a fi un răspuns la criza social-politică și economică pe care o traversează Republica Moldova. Printre priorități, care ar trebui realizate până la 31iulie, se numără măsuri de combatere a corupției, reformare a justiției și procuraturii, asigurarea libertății mass-media, reformare a administrației publice și reluarea cooperării cu FMI. De asemenea, este vorba de consolidarea independenței regulatorilor de pe piața financiar-bancară, investigarea fraudei bancare și sporirea transparenței și condițiilor investiționale. Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Astăzi a avut loc o nouă ședință comună a conducerii Parlamentului și membrilor Guvernului în care s-a discutat despre sincronizarea agendei celor două instituții. Andrian Candu și premierul Pavel Filip au precizat că în ultima perioadă au fost adoptată sau a fost inițiată procedura de adoptare a mai multor acte legislative importante. Astfel, la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, care se va desfășura săptămâna viitoare la Bruxelles, autoritățile vor avea ce raporta. Pavel Filip.

Amintim că la începutul lunii februarie, premierul Pavel Filip declara că atunci acțiunile pentru implementarea Acordului de asociere erau realizate doar în proporție de aproximativ 60 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău