Parlamentul se va convoca joi și vineri în sesiune extraordinară

  • 19 Ianuarie 2022 17:41
Parlamentul se va convoca joi și vineri în sesiune extraordinară

Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară, în perioada 20-21 ianuarie.

Hotărârea a fost aprobată, astăzi, de Biroul permanent al Parlamentului, la cererea Președintelui Parlamentului Igor Grosu, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului.   

Proiectul ordinii de zi a sesiunii extraordinare, aprobat de Biroul permanent, include proiectul de Hotărâre cu privire la declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile. Propunerea va fi supusă dezbaterilor în cadrul ședinței olenare de mâine, 20 ianuarie, care va începe la ora 09:00.

În cadrul ședinței plenare de vineri, 21 ianuarie, cu începere de la ora 10:00, urmează a fi dezbătute  proiectul de modificare a Legii cu privire la modificarea condiției de stabilire și acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului și Legii privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului; proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

În proiectul odinii de zi a sesiunii extraordinare mai sunt incluse proiectul Codului transportului feroviar, proiectele de lege pentru ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant ale Republicii Moldova și privind atragerea de către Guvernul Republicii Moldova a unor împrumuturi de stat externe din partea Fondului Monetar Internațional.

Deputații urmează să examineze, de asemenea, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

În proiectul ordinii de zi propus de Biroul permanent mai figurează proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură;  proiectul de modificare a Codului muncii și Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj; proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor; proiectul de modificare a Legii cu privire la energia electrică.

De asemenea, se propune examinarea a două proiecte de hotărâre – privind desemnarea a doi membri și vicepreședinți ai Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău