Parlamentul se va întruni mâine în ședință. Ce proiecte vor examina deputații

  • 22 Aprilie 2020 16:49
Parlamentul se va întruni mâine în ședință. Ce proiecte vor examina deputații

Deputații se vor întruni mâine, 23 aprilie, în ședință plenară.

Astfel, Legislativul urmează să aprobe proiectele referitoare la creditele acordate de Federația Rusă și Fondul Monetar Internațional. De asemenea, urmează să fie examinate prevederile ce țin de rectificarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale și fondurilor asigurărilor obligatorii de asistență medicală pentru anul curent. 

Pe ordinea de zi a ședinței mai este inclus și proiectul privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător. 

Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a aprobat astăzi ratificarea celor două acorduri de împrumut cu Fondul Monetar Internațional în valoare totală de 235 de milioane de dolari, precum și rectificarea bugetului de stat. Toto Comisia a votat în favoarea creditului rusesc în valoare de 200 milioane de euro.

Documentul a provocat dezbateri la ședința comisiei, fiind criticat de opoziție, care consideră că textul acestuia ar conține mai multe prevederi dubioase, în detrimentul Republicii Moldova. De asemenea, nu este clar dacă rata anuală a dobânzii, stabilită la nivelul de 2% este prevăzută a fi calculată din soldul creditului, sau din suma totală.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău