Parlamentul se convoacă, astăzi, în sesiunea ordinară de toamnă

  • 08 Septembrie 2014 08:41
Parlamentul se convoacă, astăzi, în sesiunea ordinară de toamnă

Parlamentul se convoacă de astăzi în sesiunea ordinară de toamnă, iar printre prioritățile grupurilor parlamentare sunt reforma procuraturii, proiecte sociale, rectificări bugetare și adoptarea unor proiecte de legi ce țin de campania electorală.

Deputații sunt convocați astăzi în sesiunea parlamentară, iar, ulterior, Biroul permanent va propune data întrunirii Legislativului în ședință plenară, după pregătirea proiectului ordinii de zi. PLDM va insista pe adoptarea proiectelor discutate în sesiunea precedentă și le va susține pe cele propuse de Guvern, a afirmat liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Partidul Democrat va promova un șir de proeicte sociale, potrivit vicepreședintelui legislativului Sergiu Sârbu.

Liberal-reformatorii vor promova legi de țin de desfășurarea campaniei electorale și a alegerilor, a anunțat liderul formațiunii Ion Hadârcă.

În același timp, fracțiunea comunistă, potrivit deputatului Artur Reșetnicov, va insista pe examinarea proeictelor de legi care până acum au fost evitate de majoritatea parlamentară.

Deputații liberali consideră că Parlamentul trebuie să examineze în mod prioritar proiectul bugetului și al politicii bugetar-fiscale pe anul viitor. 

Aceasta va fi ultima sesiune a actualului legislativ, urmând ca la 30 noiembbrie să aibă loc alegeri parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău