Parlamentul marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu SUA

  • 27 Ianuarie 2017 09:25
Parlamentul marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu SUA

Pe parcursul anului curent Parlamentul va organiza mai multe acțiuni cu ocazia a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

Agenda internă și bilaterală moldo-americană a fost discutată în cadrul unei întrevederi a președintelui legislativului, Andrian Candu, cu ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, transmite IPN.

„Țara noastră a fost susținută constant de guvernul și poporul american în transformările democratice, implementarea reformelor structurale și de modernizare”, a declarat Andrian Candu, citat într-un comunicat de presă remis de Parlament.

James D. Pettit a anunțat că și Ambasada pregătește un șir de acțiuni cu ocazia marcării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și SUA. „Suntem onorați de cei 25 de ani pe care Republica Moldova și SUA i-au parcurs împreună într-un dialog strategic. Urmărim cu atenție evenimentele din Republica Moldova, apreciem ceea ce se face bun pentru cetățeni și dorim ca Moldova să progreseze”, a subliniat oficialul american.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate subiecte ce țin de prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară, agenda parlamentară, evoluțiile în dialogul cu UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, precum și impactul reformelor demarate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău