Parlamentul Lituaniei a suspendat mandatul unui deputat acuzat de legături cu Rusia

  • 06 Iunie 2017 15:52
Parlamentul Lituaniei a suspendat mandatul unui deputat acuzat de legături cu Rusia

În Parlamentul din Lituania a început marți procesul de punere sub acuzare a reprezentantului fracțiunii social-democrate Mindaugas Bastis, pentru legătura sa cu persoane care lucrează în favoarea intereselor Rusiei, informează portalul Delfi.

Pentru decizia de declanșare a procedurii de punere sub acuzare a lui Bastis au votat 100 de membri ai Seimului din Lituania, un deputat a votat „împotriva” și șapte s-au „abținut”, scrie paginaderusia.ro.

Anterior, Seimul a aprobat concliziile unei Comisii speciale, care a stabilit ca întemeiata punerea sub acuzare a lui Bastis, care a încălcat grosolan jurământul și Constituția.

Comisia a constatat că Bastis a încălcat jurământul atunci când a ascuns legătura sa cu fostul ofiter KGB Petr Voeikov, și a mintit in cadrul audierilor din Comisia parlamentara pentru apărare si securitate națională. În plus, Bastis a fost organizatorul unor întâlniri neoficiale ale reprezentanților companiei de stat ruse “Rosatom” cu conducatori ai organelor puterii de stat din Lituania.

Bastis a demisionat anterior din funcția de vicepresedintel al Parlamentului, dar a spus că nu a încălcat nicio lege și a refuzat să predea mandatul de parlamentar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău