Parlamentul lansează o campanie de promovare a lecturii

  • 06 Februarie 2023 15:56
Parlamentul lansează o campanie de promovare a lecturii

Parlamentul Republicii Moldova defășoară pe parcursul lunii februarie o campanie de promovare a lecturii. Biblioteca Parlamentului își va deschide ușile pentru vizitatorii instituției. Oamenii vor fi informați despre fondul de carte din bibliotecă și vor discuta cu deputații despre cărți și lectură, transmite IPN.

Începând cu 14 februarie, de Ziua națională a lecturii, muzeul Parlamentului va găzdui o expoziție tematică de cărți și monografii semnate de deputați, foști deputați și funcționari ai Parlamentului. Volumele vor fi selectate din colecția de carte a bibliotecii Parlamentului, precum și din colecțiile personale ale deputaților și funcționarilor.

De asemenea, va fi organizată dezbaterea publică: „Cum să facem ca Republica Moldova să pună mâna pe carte”, în cadrul căreia deputați și oameni de cultură vor discuta despre modalitățile de promovare a lecturii în Republica Moldova.

Doritorii de a vizita clădirea Parlamentului și de a participa la activitățile organizate se pot programa accesând acest link.

Ziua națională a lecturii este marcată oficial pentru prima dată în acest an în Republica Moldova, pe 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru. Se întâmplă după ce pe 31 martie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în unanimitate, un proiect de hotărâre în acest sens.

Hotărârea Parlamentului prevedere organizarea activităților culturale, sociale și educaționale prin care se evidențiază importanța lecturii, în special în formarea copiilor și tinerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău