Parlamentul l-a numit pe Iulian Rusu în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

  • 03 Februarie 2022 11:24
Parlamentul l-a numit pe Iulian Rusu în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

Parlamentul l-a numit astăzi pe secretarul de stat la Ministerul Justiției, Iulian Rusu, în funcția de director al Centrului Național Anticorupție pentru un mandat de cinci ani.

Subiectul a provocat dezbateri în plen, opoziția acuzând majoritatea parlamentară că nu a organizat un concurs transparent. Deputații BCS au pus la îndoială și integritatea lui Iulian Rusu în privința unor presupuse relații cu fostul procuror-șef anticorupție, Viorel Morari.

Președinta Comisiei juridice, Olesea Stamate, a amintit că pentru funcția de director CNA nu mai este necesară organizarea concursului, iar Iulian Rusu a negat acuzațiile, menționând că principalele sale activități vor ține de crearea condițiilor necesare pentru a reduce nivelul corupției în Republica Moldova, transparentizarea activității instituției, curățarea CNA de angajații lipsiți de integritate.


Iulian Rusu este magistru în dreptul UE și este cunoscut ca expert în drept, reforma justiției și combaterea corupției. De la 1 octombrie 2021, acesta exercită funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Parlamentul l-a revocat din funcție, la mijlocul lunii noiembrie, pe fostul director al Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, după ce a calificat, într-un raport de evaluare, drept ineficientă și nesatisfăcătoare activitatea instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău