Parlamentul l-a numit pe Ruslan Flocea în funcția de director general al CNA

  • 31 Iulie 13:40
Parlamentul l-a numit pe Ruslan Flocea în funcția de director general al CNA

Parlamentul l-a numit astăzi, cu 72 de voturi, pe Ruslan Flocea în funcția de director general al Centrului Național Anticorupție. Șeful de cabinet al președintelui Igor Dodon și fost consilier al președintei PSRM, Zinaida Greceanîi, Ruslan Flocea a dat asigurări că CNA că se va conduce de prevederile legale, iar candidatura sa a fost susținută de deputații Partidului Democrat, dar criticată de câțiva deputați ai Blocului Acum.

Candidatura lui Ruslan Flocea a fost propusă de Comisia juridică a Parlamentului și a fost selectată în urma unui concurs la care au fost admiși nouă candidați. În timpul dezbaterilor în Parlament deputații i-au solicitat să spună ce acțiuni va întreprinde în privința mai multor situații care provoacă presupuneri de activități de corupție precum donațiile din declarațiile de venit ale unor funcționari și judecători.

Numirea lui Ruslan Flocea a fost susținută și de fracțiunea Partidului Democrat, aflat în opoziție. Liderul grupului, Dumitru Diacov.

În schimb a fost criticată, într-un discurs de la tribuna centrală a Parlamentului, de deputatul Platformei DA, Octavian Țîcu.

Opinie separată a făcut deputatul PAS Lilian Carp, care a anunțat că se abține de la vot.

Flocea a dat asigurări că se va conduce de prevederile legale.

Ruslan Flocea este din decembrie 2016 secretar general al aparatului președintelui Republicii Moldova. Anterior a deținut mai multe funcții în cadrul CNA, dar a fost și consilier al Zinaidei Greceanîi în perioada când a deținut funcția de viceprim-ministru și prim-ministru.

Amintim că majoritatea parlamentară l-a destituit pe fostul director al CNA, Bogdan Zumbreanu la 8 iunie, motivându-și decizia cu „reputația îndoielnică” a acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
14,38 °C
cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,6 m/s
Fri
11 °C
Sat
10 °C
Sun
15 °C
Mon
17 °C
Tue
15 °C

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0120
USD 17.6396 -0.0453
RON 4.1166 -0.0077
UAH 0.7178 0.0005
RUB 0.2751 0.0003
Arhivă Radio Chișinău