Parlamentul german adoptă un pachet de șapte legi privind migrația și deportările

  • 07 Iunie 2019 19:38
Parlamentul german adoptă un pachet de șapte legi privind migrația și deportările

Parlamentul german a adoptat vineri un pachet de șapte legi cu noi reglementări privind solicitanții de azil, migranții economici și deportările, relatează dpa.

Pachetul are drept scop accelerarea procesului de deportare și asigurarea faptului că ordinele de deportare sunt de fapt implementate.

Într-un discurs susținut la dezbaterea de final din Bundestag, ministrul de interne Horst Seehofer a descris pachetul legislativ drept "un punct de cotitură în politica privind migrația".

În aceeași zi Bundestagul a aprobat noi reguli pentru a facilita o implementare mai dură a regulilor privind deportarea, după o dezbatere caracterizată de întreruperi și atacuri verbale, notează dpa.

"O obligație de a părăsi țara trebuie să fie urmată și de plecarea efectivă", a declarat Seehofer în Bundestag înainte de vot.

Partidele de opoziție, printre care Die Linke și Verzii, i-au acuzat pe social-democrați (SPD), formațiune aflată în coaliția de la guvernare, că au sprijinit acest pachet împotriva propriilor principii.

Noile prevederi reduc barierele legale pentru ținerea în detenție a persoanele ce urmează a fi deportate și permit ca acestea să fie încarcerate în închisori obișnuite.

Filiz Polat, deputat al Verzilor, a vorbite despre "o zi neagră pentru democrație".

Helge Lindh, din cadrul SPD, a respins aceste afirmații, dând exemple de deportări din landuri în care Verzii sunt membri ai coaliției la guvernare.

Michel Brandt, din cadrul Die Linke, a fost mustrat de președintele Bundestagului, Wolfgang Schaeuble, pentru că a strigat "naziștii din Bundestag" când un membru al partidului antiimigrație Alternativa pentru Germania (AfD), Gottfried Curio, luase cuvântul la tribună.

Partidele din coaliția de la guvernare își propun prin acest pachet să sporească puterile la dispoziția poliției și a autorităților care supervizează imigrația și să impună penalități asupra solicitanților de azil care folosesc o identitate falsă.

Nu în ultimul rând, o lege care facilitează imigrația lucrătorilor calificați din țările din afara UE a fost adoptată cu o largă majoritate.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău