Parlamentul German a votat o rezoluție ce recunoaște genocidul armean

  • 03 Iunie 2016 13:58

Turcia și Germania 'sunt doi aliați foarte importanți' și relațiile lor nu se vor 'deteriora total' după recunoașterea de către Bundestag a genocidului împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, a declarat astăzi premierul turc Binali Yildirim.

Nimeni nu trebuie să se aștepte ca relațiile lor să se deterioreze complet dintr-odată din cauza acestei decizii sau a unor decizii similare', a declarat Yildirim, într-o conferință de presă la Ankara, înaintea plecării într-o vizită în Azerbaidjan.

Turcia a reacționat cu indignare la 2 iunie după votarea de către camera inferioară a Parlamentului german a unei rezoluții ce recunoaște genocidul armean, rechemând în țară ambasadorul de la Berlin și amenințând cu represalii pe fondul crizei migrației.

Reiterând că Turcia va considera această rezoluție drept 'nulă și neavenită', premierul Yildirim a estimat, de asemenea, că 'această decizie afectează în mod serios relațiile între Germania și Turcia', adăugând că vor fi date 'răspunsuri adecvate'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău