Parlamentul examinează și la această oră proiectul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Chicu

  • 20 Iulie 2020 17:29
Parlamentul examinează și la această oră proiectul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Chicu

Parlamentul examinează și la această oră proiectul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Chicu, timp în care ședința Parlamentului a fost întreruptă de câteva ori inclusiv din cauza unor altercații și chiar îmbrânceli între reprezentanții majorității parlamentare și ai opoziției.

Ședința Parlamentului a început cu replici dure și acuzații reciproce între guvernare și opoziție. Un motiv de dispute a fost organizarea ședinței Legislativului deputații fiind anunțați cu doar câteva ore înainte începutul acesteia.

Deputatul Pro-Moldova, Sergiu Sârbu a adus în sala de ședințe echipament de amplificare a sunetului, iar deputata Partidului Șor, Marina Tauber a protestat minute în șir față de faptul că deputații fracțiunii sale ar fi fost împiedicați să vină la ședință.

După mai multe dezbateri, premierul Ion Chicu a început să-și prezinte raportul, dar a fost huiduit de opoziție pe motiv că acesta a adus mai multe critici guvernului precedent, condus de Maia Sandu.

După o pauză de jumătate de oră, provocată inclusiv de un conflict dintre majoritatea parlamentară și opoziție, Ion Chicu și-a continuat raportul, dar a fost întrerupt din nou, de data aceasta opoziția cerând să fie permis accesul jurnaliștilor în sala de ședințe.

Finalizarea raportului premierului a fost însoțit de aplauzele deputaților din guvernare și de fluierăturile celor din opoziție.

Opoziția a adus mai multe critici Guvernului, atât pentru gestionarea proastă a situației pandemice, cât și a crizei economice. Deputatul PAS, Dan Perciun.

În schimb, deputații PSRM și PDM au considerat că Executivul a făcut tot posibilul și a avut realizări bune, mai ales în contextul crizei sociale și economice cu care se confruntă Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău