Parlamentul European va oferi asistență și expertiză tehnică Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova

  • 14 Octombrie 2021 11:15
Parlamentul European va oferi asistență și expertiză tehnică Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova

Printre prevederile Memorandumului de înțelegere care urmează a fi încheiat între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European figurează oferirea asistenței și expertizei tehnice a Secretariatului Legislativului.

Despre aceasta a anunțat Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților PE de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, la întrevederea cu Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Parlamentarul european a menționat că asistența va fi oferită atât pe partea tehnică, cât și pe partea de pregătire profesională a angajaților Parlamentului, inclusiv prin organizarea unor stagii de practică.

În această ordine de idei, Secretarul general a enumerat domeniile în care este nevoie de asistență și expertiză. Printre acestea se numără asigurarea procesului legislativ, inclusiv implementarea sistemelor informatice, realizarea controlului și cercetărilor parlamentare, comunicarea și educația civică.

”Pornind de la ideea că vom dezvolta un program de colaborare, mizăm că vom include în el activități care vor spori profesionalismul angajaților și vor contribui la îmbunătățirea activității parlamentare”, a declarat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Amintim că în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, s-a convenit asupra încheierii unui Memorandum de înțelegere cu Parlamentul European, care va conține acțiuni pe m

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău