Parlamentul European va lua în discuție măsuri disciplinare la adresa Ungariei

  • 11 Septembrie 2018 13:22
Parlamentul European va lua în discuție măsuri disciplinare la adresa Ungariei

Parlamentul European va dezbate dacă politicile Guvernului ungar reprezintă un risc serios la adresa valorilor UE și dacă este necesară impunerea de măsuri disciplinare împotriva Budapestei, informează site-ul postului BBC News.

În urmă cu doar câteva luni, Comisia Europeană a inițiat un proces similar împotriva Polonei.

Este pentru prima oară când Parlamentul European încearcă să impună sancțiuni prevăzute în articolul 7 din Carta Uniunii Europene, ce include măsuri ca suspendarea anumitor drepturi ale statelor membre, cum ar fi dreptul la vot.

Premierul ungar Viktor Orban a indicat că intenționează să țină un discurs în Parlamentul European pentru a prezenta contraargumente la acuzațiile ce sunt aduse Ungariei.

O serie de europarlamentari susțin că Guvernul condus de Viktor Orban încalcă valorile UE, citând politicile Budapestei în ceea ce privește justiția, mass-media, universitățile și migrația, inclusiv o lege ce criminalizează ajutorul acordat azilanților.

Pentru ca rezoluția împotriva Ungariei să fie adoptată este necesară o majoritate de două-treimi din europarlamentari, votul urmând să se desfășoare miercuri.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău