Parlamentul European suspendă 130 de evenimente organizate la Bruxelles din cauza Covid-19

  • 03 Martie 2020 09:38
Parlamentul European suspendă 130 de evenimente organizate la Bruxelles din cauza Covid-19

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat, luni, că Parlamentul European va suspenda 130 de evenimente programate să aibă loc în următoarele trei săptămâni, ca măsură de precauție la epidemia cu noul coronavirus Covid-19.

„Evaluăm răspândirea Coronavirus zilnic, în strânsă cooperare cu serviciile de sănătate europene, precum și cu autoritățile naționale. În urma acestei evaluări, am decis să luăm noi măsuri de precauție. Vom limita accesul vizitatorilor în Parlament”, a transmis David Sassoli, potrivit unui comunicat de presă remis de PE.

 

Pe parcursul următoarelor trei săptămâni, 130 de evenimente, cum ar fi expoziții sau conferințe externe la sediul Parlamentului, la care urmau să participe până la 7.000 de persoane vor fi anulate.

De asemenea, s-a decis ca vizitatorii să nu mai aibă acces în instituție în această perioadă. Parlamentul European este vizitat anual de peste 700.000 de persoane, se arată într-un comunicat remis de PE, luni seara.

David Sassoli a anunțat că lucrările parlamentare vor continua, inclusiv sesiunea plenară.

„În ceea ce privește administrația și personalul PE, solicităm tuturor celor care au vizitat una dintre zonele afectate sau au fost în contact cu o persoană infectată să lucreze de acasă și să-și monitorizeze îndeaproape starea de sănătate. Europarlamentarilor li se recomandă să aplice același principiu al responsabilității.

Parlamentul are datoria de a-și menține activitatea legislativă. Prin urmare, activități precum următoarea sesiune plenară, ședințele comitetului, Conferința Președinților, precum și activitatea biroului președintelui se vor desfășura conform planificării", a mai transmis președintele Parlamentului European.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău